Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Autor: Kostřicová, Lucie
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Tato práce byla zpracována na téma "Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa." V rámci diplomové práce byla provedena chemická, mikrobiologická analýza a senzorické hodnocení fermentovaných masných výrobků Ovčácká klobása a Velikonoční mls. Tyto výrobky obsahují skopové maso, které jim dodává netradiční typickou vůni a chuť. Pří výrobě byla do díla přidávána probiotika (sušený jogurt). U Velikonočního mlsu byl přidáván eidamský sýr. Analýza byla provedena 2. den po výrobě, po fermentaci a jeden měsíc po fermentaci. Z výsledku chemických analýz vyplývá, že přídavek uvedených probiotik do výrobku ovlivnilo pH. Na ostatní sledované parametry (sušina, tuk v sušině a obsah NaCl) neměly tyto přidané probiotika vliv. Mikrobiologická analýza ukázala nárůst počtu bakterií rodu Lactobacillus spp., CPM a počty bakterií mléčného kvašení, kromě Lactobacillus spp. se snížil. Ze senzorického hodnocení vyplynulo, že výrobky Ovčácké klobásy obsahující probiotika byly více preferovanými. U Velikonočního mlsu nebyl shledán rozdíl.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9324
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 11499


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kostřicová_2009_dp.pdfZablokované 1.212Mb PDF
kostřicová_2009_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kostřicová_2009_op.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet