Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD
Autor: Březnická, Jitka
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Cílem této diplomové práce je popsat antioxidanty a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky se řadí vitamin C, vitamin E, karotenoidy (beta-karoten, lykopen, lutein), BHT, BHA a další. Antioxidanty mají pozitivní vliv na lidské zdraví. Tyto látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Byly vypracovány vhodné postupy a optimální chromatografické podmínky pro detekci antioxidantů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9543
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 10880


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
březnická_2009_dp.pdfZablokované 2.660Mb PDF
březnická_2009_op.doc 34Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet