Stanovení vitaminu B6 - pyridoxinu chromatografickými metodami

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu B6 - pyridoxinu chromatografickými metodami

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Strnková, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-18T01:49:08Z
dc.date.available 2010-07-18T01:49:08Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10041
dc.description.abstract V diplomové práci jsou popsány hydrofilní vitamin, zejména pyridoxin - jeho funkce, potře-ba, výskyt v potravinách, reakce pyridoxinu a ztráty vitaminu B6 při zpracování potravin. Popsány jsou i chromatografické metody a to především HPLC a stanovení vitaminu B6. Praktická část je zaměřena na určení postupu při extrakci vitaminu B6 z farmaceutických preparátů a jeho stanovení pomocí technik HPLC/ECD a HPLC/UV. Vhodnější metoda pro stanovení vitaminu B6 ve farmaceutických preparátech je HPLC/ECD. cs
dc.format 95 s., 32 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 1926200 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject vitamin B6 cs
dc.subject pyridoxin cs
dc.subject HPLC/ECD cs
dc.subject HPLC/UV cs
dc.subject farmaceutické preparáty cs
dc.subject vitamin B6 en
dc.subject pyridoxine en
dc.subject HPLC/ECD en
dc.subject HPLC/UV en
dc.subject pharmaceuticals en
dc.title Stanovení vitaminu B6 - pyridoxinu chromatografickými metodami cs
dc.title.alternative Vitamin B6 determination by chromatographic methods en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2009-06-04
dc.description.abstract-translated In the thesis the water-soluble vitamins, namely pyridoxine - its function, daily requirement, and occurrence in food, pyridoxine reactions and losses during food processing are de-scribed. Chromatographic methods, especially HPLC and vitamin B6 determination are also introduced. Experimental part is focused on extraction process of vitamin B6 from pharma-ceuticals and its determination by HPLC/ECD and HPLC/UV techniques. As better method for vitamin B6 determination in pharmaceuticals the HPLC/ECD technique was selected. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12011
dc.date.assigned 2009-02-17
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
strnková_2009_dp.pdfBlocked 1.836Mb PDF View/Open
strnková_2009_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open
strnková_2009_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account