Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice.

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice.
Autor: Vaclová, Hana
Vedoucí: Pečivová, Pavlína
Abstrakt: Tato práce se zabývá zkoumáním vlivu počasí (teploty a srážek) na jakost potravinářské pšenice během celého vegetačního období. Průběh počasí má největší vliv na objemovou hmotnost, dusíkaté látky a lepek. Pro dosažení nejlepší kvality zrna potravinářské pšenice je vhodné teplé počasí s dostatkem srážek zejména na závěr vegetačního období. V teoretické části této práce je popsána botanická charakteristika pšenice, fáze jejího růstu a nároky na výživu. Dále je v této části popsáno chemické složení pšeničného zrna a jakostní ukazatele potravinářské pšenice zkoumané v praktické části. V praktické části jsou uvedeny použité metody tohoto výzkumu a výsledky porovnané s jinými autory zabývající se stejnou problematikou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10075
Datum: 2009-05-18
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 12514


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vaclová_2009_dp.pdf 1.047Mb PDF Zobrazit/otevřít
vaclová_2009_vp.doc 55.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vaclová_2009_op.doc 52.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet