Alergie na mléko a mléčné výrobky a snižování rizika jejího vzniku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Alergie na mléko a mléčné výrobky a snižování rizika jejího vzniku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Matějíčková, Radmila
dc.contributor.author Konečná, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-18T09:38:46Z
dc.date.available 2010-07-18T09:38:46Z
dc.date.issued 2009-05-25
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10945
dc.description.abstract Ve své bakalářské práci jsem se zabývala alergií na mléčnou bílkovinu a laktózu. Cílem bylo seznámení veřejnosti s tímto onemocněním a zjištění dostupnosti vhodných výrobků na našem trhu. Zaměřila jsem se na popis příznaků, léčby a výskytu této alergie. Pomocí dotazníků jsem zjišťovala obecné znalosti veřejnosti o této nemoci. Dále mě zajímal přístup zdravotních pojišťoven a státních institucí k tomuto problému. cs
dc.format 96 s cs
dc.format.extent 854895 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject alergie cs
dc.subject laktóza cs
dc.subject mléčný cukr cs
dc.subject intolerance cs
dc.subject allergy en
dc.subject lactose en
dc.subject milk sugar en
dc.subject intolerance en
dc.title Alergie na mléko a mléčné výrobky a snižování rizika jejího vzniku cs
dc.title.alternative Allergies to milk and reducing the risk of conception en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Tykvartová, Dagmar
dc.date.accepted 2009-06-19
dc.description.abstract-translated In my thesis I looked allergic to milk protein and lactose. The aim was to acquaint the public with this disease and determine the availability of suitable products in our market. I focused on the description of symptoms, treatment and incidence of this allergy. Using questionnaires, I examined the general public awareness about the disease. Furthermore, my interest in access health insurance companies and state institutions to the problem. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12788
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
konečná_2009_bp.pdfBlocked 834.8Kb PDF View/Open
konečná_2009_vp.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open
konečná_2009_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account