Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Krejčí, Michaela
dc.date.accessioned 2010-07-18T10:28:32Z
dc.date.available 2010-07-18T10:28:32Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11034
dc.description.abstract Ve své diplomové práci jsem se věnovala méně tradičnímu jádrovému ovoci - kdouloním (Cydonia oblonga Mill.). Celkem bylo analyzováno patnáct odrůd, které jsou soustředěny na pokusné ploše Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. U jednotlivých plodů bylo provedeno senzorické hodnocení, byla ověřena vhodnost pro přípravu džemů. Dále jsem se zabývala chemickými analýzami plodů a to obsahem sušiny, refraktometrické suši-ny, kyselin, pektinů, hrubé bílkoviny, fosforu, draslíku, vápníku, hořčíku a sodíku. cs
dc.format 63 s., 17 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 2193926 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Kdoule cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject nutriční hodnota cs
dc.subject minerální prvky cs
dc.subject Quince en
dc.subject sensory assessment en
dc.subject nutritive value en
dc.subject mineral elements en
dc.title Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí cs
dc.title.alternative Nutritional value and characteristics of selected varieties of quince en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela
dc.date.accepted 2009-06-02
dc.description.abstract-translated In my diploma thesis I applied myself to a less traditional core fruit- quince (Cydonia ob-longa Mill). In total, fifteen types localized on Mendl University of Forestry and Aggie experimental area in Brno have been analyzed. A sensory assessment of individual fruits has been carried out and the applicability for jam production has been verified. Further I considered chemical analysis of the fruits and solids content, refract meter solids content, acid, pectin, gross protein, phosphorus, potassium, calcium, magnesium and sodium con-tent. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12546
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
krejčí_2009_dp.pdf 2.092Mb PDF View/Open
krejčí_2009_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
krejčí_2009_op.doc 30.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account