Možnosti uplatnění sociální pedagogiky a psychologie při řízení lidských zdrojů v podmínkách Městské policie hl. m. Prahy.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti uplatnění sociální pedagogiky a psychologie při řízení lidských zdrojů v podmínkách Městské policie hl. m. Prahy.

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti uplatnění sociální pedagogiky a psychologie při řízení lidských zdrojů v podmínkách Městské policie hl. m. Prahy.
Author: Kožíšek, Luboš
Advisor: Vízdal, František
Abstract: KOŽÍŠEK, Luboš. Možnosti uplatnění sociální pedagogiky a psychologie při řízení lidských zdrojů v podmínkách Městské policie hlavního města Prahy. Brno: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií, Institut mezioborových studií Brno 2010, 81s. Diplomová práce s názvem Možnosti uplatnění sociální pedagogiky a psychologie při řízení lidských zdrojů v podmínkách Městské policie hlavního města Prahy není určena jen pro praktické využití pražskou městskou policií, ale i pro ostatní městské policie větších měst a dalších bezpečnostních složek s podobnou organizační strukturou a problematikou. Jedná se o problematiku rostoucí specializace v práci strážníka a celkové stabilizace zaměstnanců v organizaci. Obsahově se práce zabývá snížením fluktuace strážníků, personálním řízením, rozmisťováním pracovníků, týmovou prací, profesním vzděláváním, intelektuálním rozvojem strážníků, zaměstnaneckými výhodami, finančním ohodnocením ve vztahu k hodnocení strážníka, rozdíly mezi strážníkem mužem a ženou a rolí vedoucího pracovníka v uvedených oblastech. V případě zjištěné disharmonie v řízení lidských zdrojů jsou navrhována řešení s využitím poznatků sociální pedagogiky, psychologie a praktických zkušeností. Dále bylo učiněno srovnání profese sociálního pedagoga s profesí strážníka. U některých specializací strážníka bylo zjištěno určité prolínání obou profesí. Na základě zjištěných skutečností bylo doporučeno zařazení sociální pedagogiky do profesního vzdělávání strážníka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11194
Date: 2010-03-30
Availability: Bez omezení
Department: Institut mezioborových studií
Discipline: Sociální pedagogika
Grade for thesis and defense: A 16746


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kožíšek_2010_dp.pdf 1.119Mb PDF View/Open
kožíšek_2010_vp.doc 35Kb Microsoft Word View/Open
kožíšek_2010_op.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account