Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus

Show full item record

No preview available
Title: Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus
Author: Valenta, Tomáš
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Tato práce se zabývá tvorbou biogenních aminů v závislosti na různých zdrojích uhlíku a podmínkách prostředí. V teoretické části je popsána charakteristika biogenních aminů, mechanismus dekarboxylace, jejich výskyt v potravinách, toxikologické hodnocení a metody stanovení těchto aminů. Také je stručně pojednáno o bakteriích mléčného kvašení. Pro praktickou část bylo pouţito 6 kmenů bakterií rodu Lactococcus. Biogenní aminy byly stanoveny pomocí iontově výměnné chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11657
Date: 2010-05-27
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
valenta_2010_bp.pdf 1.978Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account