Zhodnocení metod pro stanovení škrobu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zhodnocení metod pro stanovení škrobu

Show full item record

No preview available
Title: Zhodnocení metod pro stanovení škrobu
Author: Šutová, Hana
Advisor: Černá, Monika
Abstract: Diplomová práce se zabývá zhodnocením metod pro stanovení obsahu škrobu. Teoretická část se zabývá charakteristikou škrobu, včetně chemických a fyzikálních vlastností škrobu. Dále jsou zde stručně popsány jednotlivé druhy škrobu a výrobky ze škrobu. Další část pojednává o fyzikálních a chemických metodách stanovení sacharidů. Cílem experimentální části bylo optimalizovat metody pro stanovení škrobu ve škrobnatých plodinách. Pro pokus byla vybrána metoda podle Ewerse a dále spektrofotometrická metoda s použitím anthronu. Součástí je i validace spektrofotometrické metody.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11741
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14695


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šutová_2010_dp.pdf 2.570Mb PDF View/Open
šutová_2010_vp.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open
šutová_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account