Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin.

Show full item record

No preview available
Title: Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin.
Author: Rozumková, Jana
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Escherichia coli je bakterie, která slouží jako indikátor fekálního znečištění nejen v potravinářství. Bohužel je také bakterií, která přispívá k šíření rezistence vůči antibiotikům. Antibiotická rezistence je jedním z vedlejších efektů chybného používání antibiotik. Rezistence mikroorganizmů k antibiotikům je natolik vysoká, že se běžná antibiotika stávají prakticky nepoužitelná pro léčbu infekcí. Tato práce byla zaměřena na kmeny E. coli izolované z chlazené drůbeže a jejich identifikaci. Hlavním cílem práce bylo zjistit citlivost těchto kmenů E. coli ke 20 antibiotikům diskovou difúzní metodou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11884
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 15600


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
rozumková_2010_dp.pdf 1.302Mb PDF View/Open
rozumková_2010_vp.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open
rozumková_2010_op.pdf 206.4Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account