Potravinářský význam evropských odrůd dřínu (Cornus mas).

DSpace Repository

Language: English čeština 

Potravinářský význam evropských odrůd dřínu (Cornus mas).

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Smělý, Pavel
dc.date.accessioned 2010-07-19T07:05:57Z
dc.date.available 2010-07-19T07:05:57Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12171
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá evropskými odrůdami dřínu. V teoretické části je tento ovocný druh popsán a obecně jsou uvedeny poznatky o peckovém ovoci. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerální látky u vybraných evropských odrůd dřínu. Výsledky byly porovnány s ostatními odrůdami peckovin. cs
dc.format 73 s., 6 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 5478051 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject dřín cs
dc.subject peckoviny cs
dc.subject sušina cs
dc.subject refraktometrická sušina cs
dc.subject pektinové látky cs
dc.subject organické kyseliny cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject cornelian cherry en
dc.subject stone fruit en
dc.subject dry matter en
dc.subject soluble solid content en
dc.subject pectins en
dc.subject organic acids en
dc.subject mineral elements en
dc.title Potravinářský význam evropských odrůd dřínu (Cornus mas). cs
dc.title.alternative The food importance of European varieties of Cornelian cherry (Cornus mas). en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with European cultivars of Cornelian cherry. This type of fruit is described in the theoretical part and in knowledge general there is listed a about stone fruit. The aim of the practical part was to determine the dry matter, soluble solid content, contents of titrable acidity and mineral substances of selected cultivars of Cornelian cherry. The results were compared with the other cultivars of stone fruit. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14580
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
smělý_2010_dp.pdf 5.224Mb PDF View/Open
smělý_2010_vp.doc 32Kb Microsoft Word View/Open
smělý_2010_op.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account