Polyfenolické látky v pivu, jejich vlastnosti a možnosti jejich stanovení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polyfenolické látky v pivu, jejich vlastnosti a možnosti jejich stanovení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Dlapová, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-19T09:55:56Z
dc.date.available 2010-07-19T09:55:56Z
dc.date.issued 2010-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12473
dc.description.abstract Práce se zabývá základními surovinami pro výrobu piva. Krátce také popisuje samotnou výrobu. Dále charakterizuje jednotlivé polyfenolické látky v pivu, jejich charakteristiku a dělení. Mimo jiné se zmiňuje o vlivu polyfenolických látek na zdraví člověka. Nakonec uvádí možnosti jak tyto látky v pivu stanovit. cs
dc.format 43 s. cs
dc.format.extent 909782 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pivo cs
dc.subject slad cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject xanthohumol cs
dc.subject antioxidant cs
dc.subject beer en
dc.subject malt en
dc.subject HPLC en
dc.subject xanthohumol en
dc.subject antioxidant en
dc.title Polyfenolické látky v pivu, jejich vlastnosti a možnosti jejich stanovení cs
dc.title.alternative The character and the determination of beer polyphenolic compounds en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2010-06-07
dc.description.abstract-translated The thesis is concerned with the basic ingredients used for the production of beer. It shortly describes the actual process of the production and it also characterizes the particular polyphenol substances in beer, their characteristics and division. Among others, it mentions the influence of polyphenol substances on human health. It concludes with the possibilities of defining these substances in beer. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15279
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
dlapová_2010_bp.pdf 888.4Kb PDF View/Open
dlapová_2010_vp.doc 30.5Kb Microsoft Word View/Open
dlapová_2010_op.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account