Studium vlivu přídavku biopolymerů na jakost strojně odděleného masa

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Studium vlivu přídavku biopolymerů na jakost strojně odděleného masa

Show full item record

No preview available
Title: Studium vlivu přídavku biopolymerů na jakost strojně odděleného masa
Author: Paráček, Stanislav
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: V práci je sledován vliv přídavku přídatných látek s cílem prodloužení údržnosti a zvýšení jakosti vepřového a drůbežího strojně odděleného masa (SOM). SOM má časově omezenou údržnost. Snížená údržnost je ovlivněna především vysokým obsahem kontaminující mikroflóry z těl zpracovaných jatečných zvířat a technologií získávání. Vepřové SOM bylo vyrobeno v Hamé Babice a.s. a drůbeží SOM v Raciole-Jehlička s.r.o. V rámci chemické analýzy byl sledován především obsah amoniaku - hlavního ukazatele čerstvosti masa. Z výsledků vyplynulo, že důležitým faktorem je stav suroviny podrobené následné separaci. V případě vepřového SOM, které bylo vyrobeno z vařených vepřových hlav, byl nárůst amoniaku velmi pozvolný. K větším nárůstům docházelo u drůbežího SOM, které bylo vyrobeno z tepelně neopracovaných surovin. Rychlost rozkladných procesů podstatně snižovala nižší teplota skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1255
Date: 2006-05-31
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Ekonomika a hygiena výživy
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
paráček_2006_dp.pdfBlocked 1.754Mb PDF
paráček_2006_vp.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open
paráček_2006_op.doc 33Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account