Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus

Show full item record

No preview available
Title: Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus
Author: Nedopilová, Radka
Advisor: Vaňátková, Zuzana
Abstract: V této diplomové práci byly zjišťovány inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus vůči kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. V teoretické části je pojednáno o bakteriích mléčného kvašení, dále o kmenu Streptococcus thermophilus a o jeho vlastnostech a produktech metabolismu. Následující text je věnován patogenním bakteriím a to zejména kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. Praktická část obsahuje dvě metody. První metodou je stanovení inhibičních účinků Streptococcus thermophilus v modelovém systému UHT mléka. Druhou metodou je stanovení inhibičních účinků Streptococcus thermophilus na BCP agaru. Zdařilo se prokázat inhi-biční účinek kmenů streptokoků pomocí obou metod.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12578
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 17275


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
nedopilová_2010_dp.pdf 1.128Mb PDF View/Open
nedopilová_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
nedopilová_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account