Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Author: Zavadilová, Magdaléna
Advisor: Černá, Monika
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem odrůdové skladby a tepelné úpravy na obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivity ve vybraných odrůdách kdoulí. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku zkoumaných odrůd, jejich chemické a morfologické znaky, podmínky a význam pěstování. Součástí je také přehled metod používaných pro stanovení antioxidantů a vliv úpravy potravin na jejich aktivitu. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz. Na základě měření bylo zjištěno, že odrůda i tepelná úprava významně ovlivňují obsah polyfenolů i antioxidační aktivitu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12587
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14828


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zavadilová_2010_dp.pdf 4.613Mb PDF View/Open
zavadilová_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account