Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert cs
dc.contributor.author Šomanová, Magda cs
dc.date.accessioned 2010-07-19T16:27:58Z
dc.date.available 2010-07-19T16:27:58Z
dc.date.issued 2010-05-20 cs
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12868
dc.description.abstract Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem a kombinovanou metodou u vybraných druhů, a to v tepelně upraveném mase. cs
dc.format 73 s. cs
dc.format.extent 1125780 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně cs
dc.rights Bez omezení cs
dc.subject maso cs
dc.subject nutriční charakteristika cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject pankreatin cs
dc.subject pepsin cs
dc.subject meat en
dc.subject nutrition characteristics en
dc.subject storage en
dc.subject digestibility en
dc.subject pankreatin en
dc.subject pepsin en
dc.title Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu cs
dc.title.alternative Monitoring nutritional parameters ostrich, turkey and guinea meat in organic farming en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela cs
dc.date.accepted 2010-06-04 cs
dc.description.abstract-translated This study is focused on assessing the basic nutritive characteristics of meat, i.e. determination of the water kontent, the water-holding kapacity, total protein, fat extraction and texture profil of meat. Selected meat (ostrich, turkey and guineafowl) were purchased at an organic farm and stored in a freezer at -18°C. In addition, enzymatic hydrolysis by pancreatin, pepsin and the combined method of selected meat samples. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15035
dc.date.assigned 2010-01-04 cs
utb.result.grade B
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
šomanová_2010_dp.pdf 1.073Mb PDF View/Open
šomanová_2010_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
šomanová_2010_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account