Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií
Author: Začalová, Dominika
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: Bakalářská práce se zabývá stravitelností vybraných netradičních druhů obilovin. V teoretické části práce jsou charakterizovány obiloviny jako takové, jejich chemické složení a vlastnosti. Dále jsou charakterizovány jednotlivé druhy obilovin běžně pěstované v České republice a některé netradiční druhy. Další kapitola je věnována stravitelnosti, trávicí soustavě a mechanizmu trávení základních živin. Stravitelnost vybraných druhů obilovin (pšenice ozimá, kamut, špalda loupaná, špaldové kernotto, grünkern) byla stanovena metodou in vitro, s použitím inkubátoru Daisy po enzymové hydrolýze pankreatinem. Nejvyšší stravitelnost byla zjištěna u kamutu a špaldového kernotta, naopak nejnižší u grünkernu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13449
Date: 2010-05-26
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 15062


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
začalová_2010_bp.pdf 2.505Mb PDF View/Open
začalová_2010_vp.doc 41Kb Microsoft Word View/Open
začalová_2010_op.doc 41Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account