Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie

Show full item record

No preview available
Title: Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Author: Šebelová, Markéta
Advisor: Smékal, Zdeněk
Abstract: V diplomové práci jsem se zabývala vlivem času při hydrolýze kvasničné biomasy vznikající při výrobě piva na velikost hydrolyzovaných molekul. Hydrolýza byla prováděna kyselou cestou. Teoretická část popisuje základní chromatografické metody, principy gelové permeační chromatografie (GPC, SEC) a základní principy hydrolýzy. Praktická část se zabývá analýzou vzorků v pevné formě i ve formě roztoku metodou GPC. Vyhodnocování proběhlo metodou univerzální kalibrace, kterou umožňovala přítomnost dvou detektorů - refraktometrického a viskozitního.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13617
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 15040


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šebelová_2010_dp.pdf 1.803Mb PDF View/Open
šebelová_2010_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
šebelová_2010_op.doc 71.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account