Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů
Author: Valná, Miroslava
Advisor: Fišera, Miroslav
Abstract: V diplomové práci jsou sledovány aromatické látky ve vybraných ovocných destilátech. V teoretické části je pojednáno o základních principech výroby lihovin a jejich legislativním rámci, o surovinách pro výrobu destilátů, o kvašení a destilaci, o zrání a stárnutí lihovin, o chemickém složení destilátů, o principech a metodách stanovení aromatických látek, o hodnocení lihovin, o vadách destilátů a dále o účincích alkoholu na zdraví. V praktické části bylo provedeno stanovení aromatických látek u osmi vzorků ovocných destilátů. Vzorky byly analyzovány plynovou chromatografií s použitím plamenově ionizačního detektoru (GC/FID) a vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s použitím UV detektoru (HPLC/UV).
URI: http://hdl.handle.net/10563/13790
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14808


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
valná_2010_dp.pdf 1.356Mb PDF View/Open
valná_2010_vp.pdf 41.07Kb PDF View/Open
valná_2010_op.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account