Stanovení minerálních prvků ve vybraných druzích sladkovodních řas

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení minerálních prvků ve vybraných druzích sladkovodních řas

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Zatloukalová, Ivana
dc.date.accessioned 2010-07-20T06:17:47Z
dc.date.available 2010-07-20T06:17:47Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14097
dc.description.abstract Řasy jsou považovány za alternativní řešení ve výživě člověka z důvodu vysokého obsahu minerálních prvků, vitaminů a bílkovin. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení obsahů minerálních prvků ve sladkovodních řasách, které byly srovnány s významnými zdroji těchto prvků v potravinách. Byly stanoveny makrobiogenní, oligobiogenní, mikrobiogenní a toxické prvky pomocí plamenové F-AAS, F-AES, bezplamenové ET- AAS a spektrofotometrie. cs
dc.format 88 s., 1 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 4628516 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Řasy cs
dc.subject minerální prvky cs
dc.subject F-AAS cs
dc.subject F-AES cs
dc.subject ET-AAS cs
dc.subject spektrofotometrie cs
dc.subject Algae en
dc.subject minerals en
dc.subject F-AAS en
dc.subject F-AES en
dc.subject ET-AAS en
dc.subject spectrophotometry en
dc.title Stanovení minerálních prvků ve vybraných druzích sladkovodních řas cs
dc.title.alternative Determination of minerals in freshwater algae samples en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2010-05-31
dc.description.abstract-translated Algae are considered to be alternative solution to human nutrition because they are full of mineral elements, vitamins and proteins. The Master thesis focused on determination of the contents of mineral elements in freshwater algae and they were compared to important source of these elements in foods. Macro-biogenic, oligo-biogenic, mikro-biogenic and toxic elements were analysed by the following methods: flame F-AAS, F-AES, flemeless ET-AAS and spectrophotometry. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14688
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
zatloukalová_2010_dp.pdf 4.414Mb PDF View/Open
zatloukalová_2010_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open
zatloukalová_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account