Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách
Author: Sobel, Richard
Advisor: Vaňátková, Zuzana
Abstract: Campylobacter je v posledních letech stále více se rozšiřující mikroorganismus, jež způso-buje vážná onemocnění, zejména onemocnění alimentárního původu. Cílem této práce bylo charakterizovat a popsat jednotlivé druhy kampylobakterů, včetně jejich výskytu a zdrojů v přírodě a potravinách. Rovněž byly popsány nemoci a jejich komplikace způsobené kam-pylobaktery. Nakonec byly popsány možnosti identifikace kampylobakterů z prostředí a potravin klasickými plotnovými metodami a také jednou z nejvyužívanějších metod mo-lekulární biologie (PCR = polymerázová řetězová reakce).
URI: http://hdl.handle.net/10563/14171
Date: 2010-05-26
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 14835


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
sobel_2010_bp.pdf 1.454Mb PDF View/Open
sobel_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
sobel_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account