Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků.

Show full item record

No preview available
Title: Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků.
Author: Vasická, Pavlína
Advisor: Velichová, Helena
Abstract: Byla ověřena možnost použití vybraného krevního derivátu v masné výrobě z hlediska organoleptických a technologických vlastností se zaměřením na texturu a barvu. Zároveň byl zhodnocen dopad na ekonomiku výroby a byl doporučen okruh možného využití v masné výrobě v souvislosti s platnou legislativou. Preparát VEPRO 75 PSC byl aplikován do tepelně opracovaných masných výrobků: experimentálními výrobky byl šunkový salám a moravské uzené. Výroba probíhala v Řeznictví uzenářství Jaroslav Vasický. Přídavek preparátu VEPRO 75 PSC neměl u šunkového salámu vliv na kvalitu výrobků, přičemž umožnil snížení materiálových nákladů. Přídavek preparátu do moravského uzeného měl vliv na kvalitu tepelně opracovaného výrobku a zároveň zvýšil náklady. Ty byly částečně kompenzovány snížením hmotnostních ztrát.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1496
Date: 2006-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Ekonomika a hygiena výživy
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vasická_2006_dp.pdf 1.703Mb PDF View/Open
vasická_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word View/Open
vasická_2006_op.pdf 389.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account