Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí

Show full item record

No preview available
Title: Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí
Author: Zatloukal, Tomáš
Advisor: Vltavská, Pavlína
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem rychlosti otáček během přípravy emulzí, dále vlivem teploty skladování na jejich stabilitu a velikost částic. Emulze byly připraveny metodou emulgace pomocí systému dvou emulgátorů, zařízením Ultra-Turrax při rozdílné rychlosti otáček (3400, 12400, 13400, 14400 a 15400 ot./min). Emulze byly skladovány při teplotě 4 °C, 25 °C, 37 °C a 50 °C a pozorovány jak vizuálně, tak mikroskopicky a v pravidelných časových intervalech měřena jejich velikost částic pomocí přístroje Zeta Nano ZS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14965
Date: 2011-05-18
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 22650


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zatloukal_2011_dp.pdf 18.81Mb PDF View/Open
zatloukal_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
zatloukal_2011_op.doc 107.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account