Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků.

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků.
Autor: Vasická, Pavlína
Vedoucí: Velichová, Helena
Abstrakt: Byla ověřena možnost použití vybraného krevního derivátu v masné výrobě z hlediska organoleptických a technologických vlastností se zaměřením na texturu a barvu. Zároveň byl zhodnocen dopad na ekonomiku výroby a byl doporučen okruh možného využití v masné výrobě v souvislosti s platnou legislativou. Preparát VEPRO 75 PSC byl aplikován do tepelně opracovaných masných výrobků: experimentálními výrobky byl šunkový salám a moravské uzené. Výroba probíhala v Řeznictví uzenářství Jaroslav Vasický. Přídavek preparátu VEPRO 75 PSC neměl u šunkového salámu vliv na kvalitu výrobků, přičemž umožnil snížení materiálových nákladů. Přídavek preparátu do moravského uzeného měl vliv na kvalitu tepelně opracovaného výrobku a zároveň zvýšil náklady. Ty byly částečně kompenzovány snížením hmotnostních ztrát.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1496
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Ekonomika a hygiena výživy
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 2273


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vasická_2006_dp.pdf 1.703Mb PDF Zobrazit/otevřít
vasická_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vasická_2006_op.pdf 389.1Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet