Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína

Show full item record

No preview available
Title: Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína
Author: Juřík, Tomáš
Advisor: Hanuštiak, Pavel
Abstract: Cílem diplomové práce bylo popsat zpracování vinné révy a výrobu červeného vína, zaměřit se na fázi jablečno-mléčného kvašení a charakterizovat diacetyl, látku udávající máslové aroma a chuť vínu, a metody jeho stanovení. V experimentální části bylo metodou HPLC stanovena koncentrace diacetylu ve vzorcích vína dvou odrůd (Cabernet Moravia a Zweigeltrebe) a popsána závislost jeho množství na průběhu jablečno-mléčného kvašení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15724
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 22622


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
juřík_2011_dp.pdf 1.387Mb PDF View/Open
juřík_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
juřík_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account