Vliv vybraných hydrokoloidů na senzorické a texturní vlastnosti termizovaných tvarohových dezertů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv vybraných hydrokoloidů na senzorické a texturní vlastnosti termizovaných tvarohových dezertů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv vybraných hydrokoloidů na senzorické a texturní vlastnosti termizovaných tvarohových dezertů
Author: Švarc, Jiří
Advisor: Buňka, František; Tykvartová, Dagmar
Abstract: Tato práce popisuje výrobu termizovaných tvarohových dezertů. Popisuje vybrané hydrokoloidy, jejich chemické složení, strukturu, vlastnosti a použití. V praktické části se zabývá technologickým postupem výroby termizovaných tvarohových dezertů. Zkoumá vliv vybraných hydrokoloidů na jakost termizovaných tvarohových dezertů, schopnost jednotlivých hydrokoloidů, nebo jejich směsí, udržet syrovátku v termizovaném tvarohovém dezertu po procesu termizace. Jako optimální hydrokoloid byl vybrán xanthan. Ten dosahoval stabilních výsledků po celou dobu minimální trvanlivosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16625
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 22644


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
švarc_2011_dp.pdf 1.594Mb PDF View/Open
švarc_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
švarc_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account