Výživa v kulturistice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa v kulturistice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Forman, Václav
dc.contributor.author Permedla, Radim
dc.date.accessioned 2012-03-10T02:01:47Z
dc.date.available 2012-03-10T02:01:47Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16770
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související s výživou v kulturistice. Cílem práce je přiblížit historii kulturistiky, ale především stravu v objemové a následné rýsovací přípravě. Dále je blíže rozebrán metabolismus bílkovin, sacharidů a lipidů i jednotlivých složek výživy,které jsou potřeba pro budování svalové hmoty, ale i na snížení tukové tkáně. Průřezem se seznámíme se zásadami kulturistické stravy, ale i se zakázanými látkami v tomto sportu. cs
dc.format 69 s. (85229) cs
dc.format.extent 666606 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kulturistika cs
dc.subject proteiny cs
dc.subject lipidy cs
dc.subject sacharidy cs
dc.subject vitaminy cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject glykemický index cs
dc.subject metabolismus cs
dc.subject iontový nápoj cs
dc.subject mikronutrienty cs
dc.subject makronutrienty cs
dc.subject bodybuilding en
dc.subject proteins en
dc.subject lipids en
dc.subject carbohydrates en
dc.subject vitamins en
dc.subject mineral substances en
dc.subject amino acids en
dc.subject glucose index en
dc.subject metabolism en
dc.subject ionic drink en
dc.subject micronutrients en
dc.subject macronutrients en
dc.title Výživa v kulturistice cs
dc.title.alternative Noutrishment in Bodybuilding en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Ivánek, Ladislav
dc.date.accepted 2011-06-21
dc.description.abstract-translated This bachelor work is focused on the problems combined with the nutrition in bodybuilding. The aim of this work is to zoom the history of bodybuilding, especially the nourishment in the voluminous and consequent drawing preparation. In the following, the metabolism of proteins, carbohydrates and lipids are in focus together with the nutrition ingredients that are needed for gaining the muscle mass but also for reducing the adipose tissue. We will also learn the fundamentals of bodybuilding nourishment and the substances prohibited in the area of this sport. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20553
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
permedla_2011_bp.pdf 650.9Kb PDF View/Open
permedla_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
permedla_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account