Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování

Show full item record

No preview available
Title: Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování
Author: Perutková, Jarmila
Advisor: Velichová, Helena
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na definici jednotlivých alternativních výživových směrů a na možný nedostatek či nadbytek nutričně významných látek ve výživě osob při alternativních způsobech stravování. Popisuje především nedostatek vitaminů a minerálních látek. Z nekonvenčních systémů stravování jsou zde zmíněny alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánství, dělená strava a strava podle krevních skupin. V práci je popsán původ a principy jednotlivých směrů výživy a jejich výhody a nevýhody z hlediska výživových doporučení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17221
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 21813


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
perutková_2011_bp.pdf 3.554Mb PDF View/Open
perutková_2011_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
perutková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account