Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Perutková, Jarmila
dc.date.accessioned 2012-03-10T13:57:21Z
dc.date.available 2012-03-10T13:57:21Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17221
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na definici jednotlivých alternativních výživových směrů a na možný nedostatek či nadbytek nutričně významných látek ve výživě osob při alternativních způsobech stravování. Popisuje především nedostatek vitaminů a minerálních látek. Z nekonvenčních systémů stravování jsou zde zmíněny alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánství, dělená strava a strava podle krevních skupin. V práci je popsán původ a principy jednotlivých směrů výživy a jejich výhody a nevýhody z hlediska výživových doporučení. cs
dc.format 59 s. (91 756) cs
dc.format.extent 3727668 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject alternativní výživové směry cs
dc.subject alternativní výživa cs
dc.subject biopotraviny cs
dc.subject přírodní strava cs
dc.subject makrobiotická strava cs
dc.subject vegetariánství cs
dc.subject dělená strava cs
dc.subject strava podle krevních skupin cs
dc.subject alternative nutritional guidelines en
dc.subject alternative nutrition en
dc.subject natural diet en
dc.subject macrobiotic diet en
dc.subject vegetarian diet en
dc.subject segmented diet en
dc.subject blood-type diet en
dc.title Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování cs
dc.title.alternative Possible Health Risks of Alternative Diets en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2011-06-22
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis si focused on the definition of particular alternative nutrition guidelines and on the possible lack or excess of nutritionally important substances in the diet of people with alternative ways of eating. In particular it describes the lack of vitamins and minerals. There is mentioned alternative, natural, macrobiotic, vegetarian, segmented and blood ? type diet. The thesis describes origin and principles of particular nutritions guidlines and their advan-tages and disadvantages in the frame of nutritional recomandations. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21813
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
perutková_2011_bp.pdf 3.554Mb PDF View/Open
perutková_2011_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
perutková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account