Stanovení stravitelnosti vybraných jídel ve školním stravování

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti vybraných jídel ve školním stravování

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení stravitelnosti vybraných jídel ve školním stravování
Author: Procházková, Jana
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: V teoretické části byly popsána trávicí soustava člověka, metabolizmus základních živin a byly definovány výživové doporučené dávky pro mládež. Byla zmíněna právní legislativa. V experimentální části bylo vybráno 5 druhů pokrmů ze školní jídelny a u nich byla stanovena stravitelnost metodou in vitro v inkubátoru Daisy. Byla zvolena kombinovaná hydrolýza pepsinem a pankreatinem. Bylo zjištěno, že stravitelnost pokrmů byla skoro 100 %. dále byl proveden dotazníkový průzkum mezi žáky na téma jejich návyků ve stravování a dále byl kladen důraz na jejich výběr jídla a spokojenost s variabilitou jídelníčku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17865
Date: 2011-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 20559


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
procházková_2011_dp.pdf 1.232Mb PDF View/Open
procházková_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
procházková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account