Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů
Author: Bartíková, Iva
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: V teoretické části řeší diplomová práce problematiku rostlinných tuků a olejů, zejména po stránce jejich úlohy ve výživě člověka. Kromě základních kroků technologie zpracování tuků se zabývá vlivem teplotní zátěže a doby skladování na jejich kvalitu a popisuje stano-vená kvalitativní kriteria (číslo kyselosti a peroxidové číslo). V praktické části vyhodnocuje vliv tepelné zátěže a dlouhodobého skladování na zmíněné ukazatele kvality u různých druhů rostlinných olejů zakoupených v tržní síti. Celkem bylo vyšetřeno 69 vzorků, z toho 49 bylo z rostlinných olejů po smažení bramborových hranolků, 10 čerstvých olejů a 10 olejů po jejich dlouhodobém skladování (60 měsíců). Výsledky měření byly porovnány se stanovenými parametry.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17888
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 21410


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bartíková_2011_dp.pdf 14.74Mb PDF View/Open
bartíková_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
bartíková_2011_op.zip 883.4Kb Unknown View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account