Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)

Show full item record

No preview available
Title: Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)
Author: Franta, Petr
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Cílem práce bylo ověření stávajícího sterilačního režimu masových konzerv s následnou optimalizací a sice s ohledem na rychlost sterilace a chlazení, šetrnost k obsahu a úsporu energií. Hlavním důvodem pro vypracování této práce byl problém s vysokou hodnotou F a z ní pramenící senzorické vady ? vytavování tuku a želatiny a Maillardova reakce. V rámci řešení tohoto problému byly realizovány experimenty s cílem zlepšit distribuci tepla pomocí vloženého komínu, změn v skládání konzerv do sterilačních košů Výsledky experimentů potvrdily, že hlavní příčinou nevyhovujícího stavu je s největší pravděpodobností nevyhovující distribuce tepelné energie dodávané do sterilačního zřízení ve formě syté páry.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18033
Date: 2011-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 21428


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
franta_2011_dp.pdf 2.024Mb PDF View/Open
franta_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
franta_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account