Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice
Author: Holomucká, Gabriela
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Diplomová práce popisuje historický vývoj vojenského stravování až po současnost. Zabývá se charakteristikou armádního stravování a systémem výživových požadavků na vojáky a jejich týlovým zabezpečením. Cílem práce je vyhodnotit nutriční hodnoty jídelních lístků vybraných vojenských útvarů. Výchozí jídelní lístky byly plánovány pro skupiny vojáků a pilotů na 10 dní. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že ve většině jídelních lístků nebyly splněny požadavky na energetickou hodnotu, bílkoviny a sacharidy, naopak plnění tuků můžeme označit za dostačující. Z těchto důvodů považujeme nutriční úroveň vojenského stravování ve vybraných útvarech za méně uspokojivou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18312
Date: 2011-05-18
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 22613


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
holomucká_2011_dp.pdf 2.718Mb PDF View/Open
holomucká_2011_vp.doc 88Kb Microsoft Word View/Open
holomucká_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account