Závislost pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Závislost pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení

Show full item record

No preview available
Title: Závislost pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení
Author: Havlíková, Renata
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce se zabývá závislostí pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení. Teoretická část je zaměřena na chemické složení žitného zrna a srovnání zrna pšeničného a žitného. Dále je v teoretické části uveden popis hodnocení technologické jakosti žitného zrna a využití žita. Praktická část je zaměřena na zjištění vlivu čísla poklesu a podmínek pečení na pekařskou kvalitu žita. Výzkum probíhal na pěti vzorcích žitné mouky s odlišnými čísly poklesu. Tyto vzorky byly pečeny volně a ve formě. Ze statistického zpracování získaných výsledků vyplývá, že vliv čísla poklesu a podmínek pečení na kvalitu bochníku je statisticky významný. Číslo poklesu a způsob pečení významným způsobem ovlivňuje šířku a výšku bochníku, zatímco na hmotnost a objem pečiva nemá ani jeden z faktorů statisticky průkazný vliv.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21731
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
havlíková_2012_dp.pdf 2.303Mb PDF View/Open
havlíková_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
havlíková_2012_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account