Závislost pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Závislost pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Závislost pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení
Autor: Havlíková, Renata
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá závislostí pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení. Teoretická část je zaměřena na chemické složení žitného zrna a srovnání zrna pšeničného a žitného. Dále je v teoretické části uveden popis hodnocení technologické jakosti žitného zrna a využití žita. Praktická část je zaměřena na zjištění vlivu čísla poklesu a podmínek pečení na pekařskou kvalitu žita. Výzkum probíhal na pěti vzorcích žitné mouky s odlišnými čísly poklesu. Tyto vzorky byly pečeny volně a ve formě. Ze statistického zpracování získaných výsledků vyplývá, že vliv čísla poklesu a podmínek pečení na kvalitu bochníku je statisticky významný. Číslo poklesu a způsob pečení významným způsobem ovlivňuje šířku a výšku bochníku, zatímco na hmotnost a objem pečiva nemá ani jeden z faktorů statisticky průkazný vliv.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21731
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
havlíková_2012_dp.pdf 2.303Mb PDF Zobrazit/otevřít
havlíková_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
havlíková_2012_op.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet