Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Author: Václavíková, Kateřina
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné mouky, chleba a pečivo, su-šenky, snídaňové produkty, těstoviny) metodou HPLC s UV detekcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22001
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
václavíková_2012_dp.pdf 1.381Mb PDF View/Open
václavíková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
václavíková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account