Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií

Show full item record

No preview available
Title: Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Author: Kašpárková, Eva
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem diplomové práce bylo testovat potenciální antibakteriální účinek kyseliny kaprylové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v kozím, kravském a mateřském mléce a v mléce kokosových ořechů. Její antibakteriální aktivita byla testována na Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Serratia marcescens, Pseudomonas fluorescens, Micrococcus luteus a Staphylococcus aureus.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2236
Date: 2006-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kašpárková_2006_dp.pdf 1.384Mb PDF View/Open
kašpárková_2006_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
kašpárková_2006_op.doc 44Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account