Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů

Show full item record

No preview available
Title: Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů
Author: Havranová, Markéta
Advisor: Buňka, František
Abstract: Teoretická část diplomové práce se zabývá charakteristikou a výrobou tavených sýrů, popisuje blokové tavené sýry a jejich vlastnosti a faktory ovlivňující texturu tavených sýrů. Cílem praktické části bylo sledovat vliv vybraných hydrokoloidů (arabská guma, lokustová guma, kappa- a iota-karagenan) v různých koncentracích na texturu vyrobených tavených blokových a roztíratelných sýrů během 14 a 30 denního skladování. Modelové vzorky tavených sýrů byly podrobeny základní chemické analýze, testu roztékavosti a texturní profilové analýze se zaměřením na texturní vlastnosti: tvrdost, soudržnost, lepivost a relativní lepivost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22392
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
havranová_2012_dp.pdf 33.37Mb PDF View/Open
havranová_2012_vp.doc 98Kb Microsoft Word View/Open
havranová_2012_op.pdf 129.7Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account