Vláknina a její vliv na lidský organismus

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vláknina a její vliv na lidský organismus

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Blahůšková, Kamila
dc.date.accessioned 2013-10-08T12:31:50Z
dc.date.available 2013-10-08T12:31:50Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22421
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce bylo charakterizovat vlákninu, její chemické složení a zdroje. Nedílnou součástí je i popis příznivého vlivu vlákniny na lidský organismus a také uvedení nejčastějších nemocí, které s nedostatkem vlákniny v potravě souvisejí. cs
dc.format 50 s. (11 997 znaků) cs
dc.format.extent 1640918 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vláknina cs
dc.subject trávicí systém cs
dc.subject celulóza cs
dc.subject hemicelulózy cs
dc.subject lignin cs
dc.subject pektin cs
dc.subject organismus cs
dc.subject gastrointestinální trakt cs
dc.subject fibre en
dc.subject digestion system en
dc.subject cellulose en
dc.subject hemicelulose en
dc.subject lignin en
dc.subject pectin en
dc.subject organims en
dc.subject gastrointestinal tract en
dc.title Vláknina a její vliv na lidský organismus cs
dc.title.alternative Dietary Fibre and Its Influence on Human Organism en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated My diploma paper is aimed at describing the fibre, its chemical structure and sources. The description of a positive influence of the fibre on the human organism and also overview of the most frequent diseases related with the lack of fibre in diet are involved in this paper. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25600
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
blahůšková_2012_bp.pdf 1.564Mb PDF View/Open
blahůšková_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
blahůšková_2012_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account