Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech

Show full item record

No preview available
Title: Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech
Author: Večeřová, Veronika
Advisor: Boudová Pečivová, Pavlína
Abstract: Diplomová práce se zaměřuje na diety předepisované pacientům v lázeňských centrech. Vybranými objekty jsou Lázně Luhačovice, Lázně Teplice nad Bečvou a Mariánské Lázně. Podrobně jsou popsány 3 typy diet (nízkocholesterolová, redukční a diabetická) a normy jejich nutričních faktorů. V práci jsou hodnoceny jídelní lístky, které sestavují nutriční terapeuti lázeňských zařízení k daným dietám. Bylo zjištěno, že u většiny sledovaných faktorů nebyly jejich hodnoty plnění v normě, z čehož vyplývá, že nejsou dodrženy pod-mínky dietního stravování. U žádného lázeňského zařízení nejsou zjištěné výsledky pova-žovány za stoprocentně vyhovující.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22511
Date: 2012-01-06
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
večeřová_2012_dp.pdfBlocked 6.231Mb PDF
večeřová_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
večeřová_2012_op.doc 87Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account