Charakteristika vídeňské gastronomie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika vídeňské gastronomie

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika vídeňské gastronomie
Author: Borženská, Veronika
Advisor: Ivánek, Ladislav
Abstract: Cílem mé bakalářské práce bylo popsat vídeňskou gastronomii a analyzovat vlivy světových kuchyní na ni. V první kapitole jsem se zaměřila na historické kořeny Vídně, ze kterých vyplynulo, jak tato kuchyně vznikala. Dále jsem se zmínila o klimatických podmínkách, fauně a flóře v Rakousku. V třetí kapitole jsem popsala vídeňské pokrmy a nápoje. Zvláštní pozornost jsem věnovala vídeňskému pivu a vínu, jejich historii, výrobě a rozdělení. Dále jsem pokračovala o stravovacích návycích a popis zajímavých míst.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22665
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: D 25749


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
borženská_2012_bp.pdf 1.688Mb PDF View/Open
borženská_2012_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
borženská_2012_op.doc 91Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account