Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin
Author: Szarowská, Eva
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem procesu oxidace, antioxidanty a jejich působením v potravinách a popisem metod stanovení antioxidační aktivity a polyfenolic-kých látek. Dále je uvedena charakteristika aromatických rostlin (máta, meduňka, levandu-le, šalvěj, řepík, heřmánek, oregano a bazalka). Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických rostlin metodou DPPH a stanovením celkového obsahu polyfenolických látek metodou s Folin-Ciocalteuovým činidlem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23409
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 25546


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
szarowská_2012_dp.pdf 2.209Mb PDF View/Open
szarowská_2012_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
szarowská_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account