Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin
Show full item record
No preview available
Title:
|
Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin |
Author: |
Szarowská, Eva
|
Advisor: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstract:
|
Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem procesu oxidace, antioxidanty a jejich působením v potravinách a popisem metod stanovení antioxidační aktivity a polyfenolic-kých látek. Dále je uvedena charakteristika aromatických rostlin (máta, meduňka, levandu-le, šalvěj, řepík, heřmánek, oregano a bazalka). Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických rostlin metodou DPPH a stanovením celkového obsahu polyfenolických látek metodou s Folin-Ciocalteuovým činidlem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23409
|
Date:
|
2012-02-01 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
25546
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account