Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Válková, Adriana
dc.date.accessioned 2013-10-09T19:41:20Z
dc.date.available 2013-10-09T19:41:20Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23441
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá tvorbou biogenních aminů bakteriemi izolovanými z bažantů. Pro výzkum byly použití bažanti z volné přírody a z chovu ve voliéře. Izolace bakterií byla provedena z prsního a stehenního svalstva, jater a kůže. Produkce biogenních aminů byla zjišťována pomocí kultivační metody a iontově-výměnné chromatografie. Teoretická část se zabývá charakteristikou mikroflóry bažantů a drůbeže, vlastnostmi a výskytem biogenních aminů a charakteristikou mikroorganismů s dekarboxylázovou aktivitou. cs
dc.format 74 s. cs
dc.format.extent 2247261 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject bažant cs
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject iontově-výměnná chromatografie cs
dc.subject kultivační metoda cs
dc.subject microorganisms en
dc.subject pheasant en
dc.subject biogenic amines en
dc.subject ion-exchange chromatography en
dc.subject cultivation method en
dc.title Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů cs
dc.title.alternative Microflora of Pheasants of Different Breeding and Relationship to Biogenic Amines Production en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Černíková, Michaela
dc.date.accepted 2012-06-04
dc.description.abstract-translated This thesis deals with production of biogenic amines by bacteria isolated from pheasants. To research the use of wild pheasants and breeding in the aviary. Isolation of bacteria was performed from the breast, thigh muscle, the liver and skin. Production of biogenic amines was investigated using cultivation methods and ion-exchange chromatography. Theoretic part deals with the characterization of microflora of poultry and pheasants, properties and occurrence of biogenic amines and characterization of microorganisms with decarboxylase activity. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25727
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
válková_2012_dp.pdf 2.143Mb PDF View/Open
válková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
válková_2012_op.zip 70.65Kb Unknown View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account