Vliv přísad biopolymerů na paropropustnost materiálů pro potravinářské obaly

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přísad biopolymerů na paropropustnost materiálů pro potravinářské obaly

Show full item record

No preview available
Title: Vliv přísad biopolymerů na paropropustnost materiálů pro potravinářské obaly
Author: Mikšík, Roman
Advisor: Kuřitka, Ivo
Abstract: Tato diplomová práce v teoretické části shrnuje dostupné informace o obalových ma-teriálech pro potravinářský průmysl a zabývá se charakteristikou, názvoslovím, vlast-nostmi i souvisejícími aspekty jejich použití. Experimentální část obsahuje studii vlivu přísad na změnu paropropustnosti pro vodní páru experimentálně vytvořených polymer-ních fólií. Polymerní fólie tvořil polyvinylalkohol a jako přísady byly použity škrob, prebiotická vláknina, celulóza a psyllium. Polymerní fólie byly následně podrobeny me-chanickým zkouškám, infračervené spektroskopii a srovnávacím testům pro zjištění pa-ropropustnosti jako hlavní zkoumané vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23733
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 30606


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mikšík_2013_dp.pdf 3.474Mb PDF View/Open
mikšík_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
mikšík_2013_op.zip 73.65Kb Unknown View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account