Stanovení hlavních dikarbonylových sloučenin vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení hlavních dikarbonylových sloučenin vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Turečková, Romana
dc.date.accessioned 2013-10-10T23:15:16Z
dc.date.available 2013-10-10T23:15:16Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23866
dc.description.abstract Předmětem diplomové práce bylo stanovení diacetylu, methylglyoxalu, glyoxalu a pentandionu ve vzorcích vín pomocí kapalinové chromatografie HPLC. Teoretická část práce se zabývá chemickým složením vína, významem výše zmíněných dikarbonylových sloučenin a jednotlivých metod pro jejich stanovení. V praktické části je uvedena metodika stanovení dikarbonylových sloučenin ve vzorcích vín za využití chromatografické metody HPLC. cs
dc.format 57 s. a 4s. příloh cs
dc.format.extent 1531992 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Víno cs
dc.subject diacetyl cs
dc.subject methylgyloxal cs
dc.subject glyoxal cs
dc.subject pentan-2 cs
dc.subject 3-dion cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject Wine en
dc.subject diacetyl en
dc.subject glyoxal en
dc.subject methylglyoxal en
dc.subject pentane-2 en
dc.subject 3-dione en
dc.subject HPLC en
dc.title Stanovení hlavních dikarbonylových sloučenin vína cs
dc.title.alternative Determination of The Main Dicarbonyl Compounds in Wine en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hladká, Kristýna
dc.date.accepted 2013-05-29
dc.description.abstract-translated The main object of diploma thesis was to determine of diacetyl, methylglyoxal, glyoxal and pentanedione in samples of wines by liquid chromatography HPLC. The theoretical part deals with the chemical composition of the wine, the importance of the aforementioned dicarbonyl compounds and various methods for their determination. The experimental part describes the methodology for the determination of dicarbonyl compounds in wine samples using chromatographic method HPLC. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25574
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
turečková_2013_dp.pdf 1.461Mb PDF View/Open
turečková_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
turečková_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account