Kvalita fritovacích olejů v různých typech stravovacích zařízeních

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvalita fritovacích olejů v různých typech stravovacích zařízeních

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Permedla, Radim
dc.date.accessioned 2013-10-11T00:06:17Z
dc.date.available 2013-10-11T00:06:17Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23933
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na kvalitu fritovacích olejů v různých typech stravovacích zařízení. V teoretické části je popisováno chemické složení olejů, dále výroba fritovacích olejů určených pro fritování. Další část se zabývá vlivem fritovacích olejů na výživu a zdraví člověka. V praktické části se diplomová práce zabývá měřením fritovacích olejů v provozovnách veřejného stravování a jejich následným vyhodnocením. Analýza je sta-novena podle polárních sloučenin v oleji (TPM). cs
dc.format 75 s. (14 524) cs
dc.format.extent 1551587 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Tuky cs
dc.subject oleje cs
dc.subject fritování cs
dc.subject TPM cs
dc.subject teplota měření cs
dc.subject Fats en
dc.subject oils en
dc.subject frying en
dc.subject TPM en
dc.subject temperature measurement en
dc.title Kvalita fritovacích olejů v různých typech stravovacích zařízeních cs
dc.title.alternative Quality of the Frying Oils in Various Kinds of Catering Establishments en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kotůlek, Jakub
dc.date.accepted 2013-05-29
dc.description.abstract-translated This dissertation is focused on the quality of frying oils used in various kinds of catering devices. In the theoretical part, you can find description of the chemical composition of oils and production of frying oils. The next part solves influence of the frying oils for human nutrition and health. In the practical part, the dissertation describes measuring of frying oils in the catering devices and their consequent assessment. The analysis is made according to the polar substances in the oil (TPM). en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29262
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
permedla_2013_dp.pdf 1.479Mb PDF View/Open
permedla_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
permedla_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account