Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice

Show full item record

No preview available
Title: Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Author: Šolcová, Iveta
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením jednotlivých druhů káv. V teoretické části je zpracována literární rešerše k dané problematice. Byly stanoveny u třech vzorků kávy nutriční hodnoty a vlhkosti káv. Dle legislativní normy všechny splňovaly požadavek do 5 % vlhkosti. Při senzorickém vyhodnocení celého praženého zrna byl nejlépe hodnocen vzorek 2 a poté vzorek 1. Po přípravě nápoje a senzorickém hodnocení nejlepší chutnost měl vzorek 6 (průměrné hodnocení 61,3 %) a vzorek 2 (průměrné hodnocení 60,9 %). Při stanovení doznívání hořkosti kávy většina druhů měla podobnou tendenci poklesu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23949
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šolcová_2013_dp.pdf 3.382Mb PDF View/Open
šolcová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
šolcová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account