Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití

Show full item record

No preview available
Title: Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití
Author: Volková, Gabriela
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku bylin pro kulinární využití (kopr, libeček, celer, pažitka, petržel), dále na antioxidanty jako biologicky aktivní látky a popis metod pro stanovení antioxidační aktivity, celkových polyfenolů a flavonoidů. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických bylin metodou s DPPH, stanovením celkových polyfenolů s Folin-Ciocalteuovým činidlem a stanovením celkových flavonoidů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24650
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
volková_2013_dp.pdf 2.526Mb PDF View/Open
volková_2013_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
volková_2013_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account