Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Doleželová, Eliška
dc.date.accessioned 2013-10-12T17:06:14Z
dc.date.available 2013-10-12T17:06:14Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24654
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce je věnována zejména pšenici obecné, její botanické stavbě, chemickému složení a nutričním hodnotám pšenice. Dále jsou charakterizovány vybrané druhy pšenice. Následující část se zaměřuje na müsli, jeho druhy, základní suroviny pro vý-robu a na základní technologické aspekty jejich výroby. Praktická část diplomové práce se zabývá nejen výrobou sypaného müsli ze sušeného ovoce a pšeničných vloček, ale především stanovením základních chemických a nutričních parametrů, tedy stanovení sušiny, vlhkosti, obsahu popela, hrubé bílkoviny, škrobu, tuku a stanovení kyselosti. Práce byla doplněna o senzorické hodnocení vyrobeného pšeničného müsli. cs
dc.format 90 s. (124 871 znaků) cs
dc.format.extent 9730864 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject müsli cs
dc.subject pšenice cs
dc.subject kamut cs
dc.subject špalda cs
dc.subject červená pšenice cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject muesli en
dc.subject wheat en
dc.subject kamut en
dc.subject spelt en
dc.subject red wheat en
dc.subject chemical composition en
dc.subject sensory evaluation en
dc.title Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení cs
dc.title.alternative Production of Wheat Muesli and its Evaluation en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bubelová, Zuzana
dc.date.accepted 2013-06-10
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the master thesis is devoted primarily to the wheat, its botanical structure, chemical composition and nutritional values of wheat. The selected wheat species are also characterized. The following section focuses on muesli, its types, the basic raw materials for the production and the basic technological aspects of their production. The practical part of the master thesis deals with not only the production of traditional muesli done from dried fruit and wheat flakes, but especially providing the basic chemical and nutritional parameters, like the determination of dry matter, humidity, ash content, crude protein, starch, fat and acidity determination. The thesis was completed on sensory eva-luation of the wheat produced muesli. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30692
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
doleželová_2013_dp.pdf 9.280Mb PDF View/Open
doleželová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
doleželová_2013_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account