Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech

Show full item record

No preview available
Title: Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Author: Hůďová, Anna
Advisor: Lorencová, Eva
Abstract: Tato práce se týká problematiky výskytu biogenních aminů v mlékárenském provozu, což jsou látky přirozeně se vyskytující v buněčných strukturách rostlin nebo mohou vznikat při skladování a výrobě potravin jako produkt metabolizmu mikroorganizmů. Teoretická část se zabývá chemickým složením a mikrobiologií mléka z hlediska produkce biogenních aminů. Část práce je vymezena pro základní informace o biogenních aminech o jejich vzniku, toxicitě a biologickém účinku. V experimentální části byla na základě výsledků chromatografického stanovení posouzena dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů vyskytujících se v sýrech zrajících v solném nálevu, v samotném solném nálevu a mikroorganizmů izolovaných ze stěrů z výrobních prostor mlékárenského závodu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24716
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hůďová_2013_bp.pdf 2.563Mb PDF View/Open
hůďová_2013_vp.zip 73.51Kb Unknown View/Open
hůďová_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account